sekretariat@kravarecl.cz +420 487 868 220 OFICIÁLNÍ STRÁNKY OBCE Dnes je

Nádraží ČD v Kravařích - pokračování

Snaha obce o rekonstrukci budovy vlakového nádraží v Kravařích pokračuje.

Obec Kravaře zpracovala zajímavý projekt na využití budovy vlakového nádraží v Kravařích a záhy jej odeslala na kompetentní místa.

Reakce?Vážený pane starosto, na základě Vašeho materiálu byla zpracována žádost o zařazení do investiční výstavby. Dnes ji pan ředitel .. .. podepsal a odešla na Generální ředitelství. Hezký víkend . . „.

PS: Vážení návštěvníci webových stránek. Věříme, že chápete, že neuvádím konkrétní jména osob… a to z důvodu, že není třeba odkrývat karty různým dobrákům.

Ing. Vít Vomáčka, MBA – starosta obce Kravaře v Čechách

23.08.2022

Obec Kravaře v současné době intenzivně jedná s vlastníkem budovy nádraží ČD (Správa železnic)  o jejím dalším osudu. Je rozšířená informace mezi občany, že budova by měla být zdemolována, což není pravda.

Během jednání jsme jako obec byli upozorněni na variantu, že když obec vymyslí opravdu zajímavý projekt, že by mohlo dojít k opravě budovy, kterou by si následně obec pronajala a využívala ji k vlastním potřebám. Jako vzor bylo zmíněno město Votice, kde to výše uvedeným způsobem funguje. Proto jsem v minulých dnech Votici navštívil a se zodpovědnými pracovníky města tuto situaci diskutoval….

Shrnuto: Město Votice má budovu nádraží ČD pronajatou a pracovnice města budovu každý den odemyká a zamyká dle otvírací doby na dveřích nádraží. V budově má město výstavu vizualizace terminálu nádraží, dětský koutek, čítárnu a nabídku propagačních materiálů o městě Votice. Dále je zde zázemí (sociální zázemí a kuchyňka) pro řidiče a strojvedoucí. Nechybí ani místnost pro osadní výbor části Votic. Jak snímek dokládá, WC pro veřejnost je řešeno TOI kami, které pravidelně Správa železnic vyváží.

Náš následující postup: Vypracujeme záměr využití této budovy, a to podobným směrem jako jsem viděl ve Votici. Jako perličku bychom chtěli zmínit možnost využít pochůzkovou lávku na střeše nádražní budovy v Kravařích jako rozhlednu. Problémem je budovat zde byt – byty, a to z důvodů nevyhovujících parametrů ze strany „hygieny“ – hluk.

Věřím, že vás tato informace zaujme a pochopitelně vás budeme o dalších jednáních informovat.

Ing. Vít Vomáčka – starosta obce Kravaře v Č.

04.08.2022